Esküvő

Kis esküvő nagy gond?

Azt gondolná az ember hogy egy szűk családi- , baráti körben tartott esküvőt sokkal egyszerűbb leszervezni, mint egy nagy 100, 200 fős menyegzőt, de nagyon hamar kiderül ennek az ellenkezője.

Ha házasságkötő teremben lesz a polgári szertartás, akkor mondhatjuk egy gonddal kevesebb, azonban ha a helyszínen szeretnénk kimondani az igeneket, gyorsan szembesülünk azzal, hogy a helyszínek nagy százalékban nem állnak velünk szóba 50 fő alatt, de sok esetben péntek, szombati napon 70 vendég a minimum, vagy még több, de ők valószínűleg egyébként is kiestek volna abból az okból, hogy csak nagy befogadó képességű helyiségük van, tehát 20-30 ember elveszne benne.

Na de nyilván, aki kis esküvőt tervez, kis helyszínt keres, de hol és mennyiért?

Igazából én 2 megoldást találtam, de ha tudtok még ezeken kívül bátran írjatok.

Étterem
Hotel/Fogadó/Panzió 

Itt megint lehet pár körünk, ha esküvő szezonban tervezzük a házasságkötést, hiszen ha van egyébként hely, akkor inkább a nagyobb vendégsereggel érkezőket részesítik előnyben.

Ha pedig végre szóba állnak velünk, akkor szinte biztos hogy minimum fogyasztáshoz kötik, kivéve ha csak egy elszeparált részt kérünk az ünnepi vacsorára vagy a többi vendég közé ülünk le.

Sok esetben olyan összeget mondanak, hogy 30-40 vendég esetén még a legdrágább étel, ital csomagot összeválogatva sem éri el az összeg a minimum összeget.

Egyéni fogyasztás esetén érdemes rövidített étlapot választani valamint jól megnézni az italárakat, nekünk  az egyik étteremben 30 főnek 2 pezsgős koccintás kb 400 000 Ft-ra jött volna ki…(mondjuk ilyen árak mellett el lehet érni a minimum fogyasztást hamar).

Ha a helyszín, étel-ital megvan, fellélegezhetünk. Szerintem ez a kis esküvő legnehezebb pontja. A többi szolgáltatónál, biztos könnyebben találunk olyat, aki ár-érték arányban megfelelő lesz. 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük