Esküvő

Gyakori kérdések vendégektől

Azt gondolom, bármennyi ideig, bármilyen részletességgel volt megszervezve az esküvő, az esküvői előtti napok és az esküvő napja viszonylag ritkán sikerül teljesen nyugodtra, izgulás-, kapkodás-, feszültségmentesre. Általában gyorsan orvosolható minden probléma és gyorsan megválaszolható minden kérdés, de én azt tapasztaltam, hogy menyasszonyként akkor is sokfelé irányul a figyelem, ha egyébként esküvőszervező és profi szolgáltatók segítkeznek abban, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Ha pedig a párra és a közeli családtagokra, rokonokra marad az utolsó napok feladatai, akkor biztos hogy mozgalmasak ezek a napok.

A legtöbb kérdés talán megelőzhető egy részletekbe menő leírással, szóval az alábbiakat érdemes egy “Gyakori kérdések” összefoglalóba beleírni:

Hogy jutok el az esküvőre? – Nem, a cím nem elég! 

Írjátok meg tömegközlekedéssel, autóval is hogy hogyan közelíthető meg a helyszínetek. Ha Ti szerveztek külön buszt, akkor arról minden információt.  Írjátok meg a sofőr telefonszámát is, különben tuti hogy titeket hívnak a vendégek azzal hogy hol a busz, milyen színű, mikor jön, nem érek oda megvár-e?

Hol tudok parkolni? (Nálam ez volt a top kérdés)

Kérdezzétek meg előre a helyszínt hogy erre milyen lehetőségek vannak, illetve ha valamiért problémás például az étterem autóktól lezárt részen, sétáló utcában található, akkor ha tudjátok, nézzétek meg a környező utcákat. Kérdezzétek meg, hogy fizetős-e az övezet, van-e környéken ingyenes parkolásra lehetőség illetve, ha van akár fizetős parkoló akkor annak az elérhetőségét is írjátok le.

Hogy jutok haza az esküvőről?

Ide érdemes összegyűjteni, hogy van-e lehetőség szállás foglalásra a helyszínen vagy a környéken azoknak akik távolabbról utaztak, lesz- e lehetőség külön busszal haza menni és ha igen, az hol teszi le a vendégeket.
Autóval érkező vendégekkel haza tud-e menni esetleg egy-két vendég. 

Nagy vonalakban érdemes már a meghívásnál erről beszélni, ha messzire kell utazni a násznépnek. Fontos minél előbb tisztázni, hogy a pár fizeti-e a szállást vagy mindenkinek magának kell gondoskodni róla.

Mit vegyek fel és ennek variációi pl. van egy szép, egyszerű fehér ruhám, nem baj ha abban megyek? Farmerban lehet menni?

Bizony érdemes lehet leírni, hogy milyen jellegű öltözéket ajánlott viselni, mert ez nagyon nagy stressz tud lenni a vendégek számára, akik sem túl, sem alul nem szeretnék öltözni az eseményt. Akár egy-két fotót is mutathattok, ha nagyon kérdéses lenne, hogy mit kíván meg az esküvőtök stílusa.

Mi lesz a program?
Lehet hogy kések? 
Nem baj ha előbb odaérek? 
Nincs ruhám, nincs cipőm..
Van a közelben gyógyszertár?
Mit mondjak a taxisnak hol lesz az esküvő? stb.stb.

És még nem hallottam olyan esküvőről, ahol legalább egy vendég ne kérdezte volna meg az esküvő napján hogy hol lesz vagy hogy mikor kezdődik a szertartás…

Kedves Menyasszonyok és Vőlegények! 
Az esküvő napján adjátok oda valakinek a telefonotokat, akivel készülődtök és élvezzétek ki a nagy napotokat.
Az esküvő előtti kérdéseken pedig ne gondolkozzatok túl sokat és ne akarjátok mindenki “problémáját” megoldani. A vendégeitek felnőtt emberek, akik egy kis iránymutatás után biztos maguk is rájönnek a megoldásra, csak biztosak szeretnének lenni abban, hogy mindent a Ti kívánságatok szerint tesznek.

Kedves Vendégek!
Tudjuk, hogy Ti is lelkesek vagytok és szeretnétek, ha az ifjú pár napja tökéletes lenne, ezért inkább megkérdeztek mindent, minthogy bárhova is hiba csússzon, de kérünk Titeket, hogy csak legvégső esetben zavarjátok a menyasszonyt és a vőlegényt az esküvő napján, esküvő hetében, mert ők éppen azon igyekeznek, hogy szerelmüket Veletek megünnepeljék és utána egy fantasztikus lagzi keretein belül Titeket vendégül lássanak.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük