Esküvő

Stressz pontok az esküvőszervezésben avagy amitől én hülyét kaptam

  1. Bizonytalanság

El tudnak jönni? Ideér időben? Biztos finom lesz? Passzolni fog egymáshoz amit kigondoltam? Tuti nem felejtettem el semmit? Mi viszonylag lazán kezeltük az esküvővel kapcsolatos teendőket. Kis esküvő volt, rövid idő alatt. Leginkább az eljön- nem jön kérdés volt amin sokat aggódtam. Főleg miután megvolt az ülésrend is. (Igen, volt olyan vendég aki az esküvő napján mondta vissza.)

  1. Döntések sorozata

Milyen színek legyen, milyen stílus? Milyen betűtípus? Hogy legyenek elrendezve az asztalok? Milyen motívum legyen az ültetőkártyán? Milyen ízű legyen a torta? Zenekar legyen vagy DJ? stb. stb. Igyekeztem mindenbe bevonni a vőlegényemet és vele közösen meghozni a döntéseket,  szerencsére a legtöbbször nagyon lelkes volt, de akadt olyan kérdés amiben teljesen rám bízta a döntést. Persze miután nagy nehezen dűlőre jutottam, addigra kedvet kapott a válogatáshoz, nézelődéshez vagy csak egyszerűen más volt az elképzelése és kezdhettük elölről. Szerencsére legtöbbször gördülékenyen ment minden, de a végére már kimerített a sok apró részlet eldöntése. 

  1. Árajánlat kérés/ kommunikáció

Kéz a kézben együtt járnak. Engem végtelenül idegesít amikor már-már könyörögnöm kell hogy meg tudjam egy-egy szolgáltatás vagy termék árát. Értem persze, hogy sok a befolyásoló tényező, de ha azok az információk amiket megadtam és én elegendőnek ítéltem meg, nem azok, akkor nekem az lenne a logikus hogy rákérdeznek minden olyan dologra, ami alapján aztán ki tudják nekem számolni, hogy mennyit kell majd fizetnem legalább körülbelül. A dekornál konkrétan egyetlen szolgáltatótól kaptam arra árajánlatot amit kértem, ráadásul tételesen és képekkel referenciákkal illusztrálva. Mindenki mástól olyan leveleket kaptam, hogy el kellett gondolkodnom hogy biztos nekem szánta-e, mert semmi nem volt benne, amire az árat kértem. 

  1. Bunkó szolgáltató

Nem értem azok üzletpolitikáját, akik megjegyzést tesznek a pár a valamelyik döntésére. Minket kb. hülyének nézhettek, hogy télen, hétköznap, kis létszámú esküvőt terveztünk, mert mindegyikre kaptunk minimum egy szemöldök húzogatást. A legdurvább az egyik esküvő kiállításon történt, amikor az egyik a szolgáltató a vőlegényemre tett megjegyzést, kihasználva, hogy nem beszél magyarul. Nem is értem mit gondolt? 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük