Esküvő

Mit ne mondj egy menyasszonynak!

Ne tegyél megjegyzést a külsejére!

Én egyébként sem tartom szép dolognak, amikor valaki megjegyzi, hogy “látom felszedtél egy pár kilót”, de esküvő előtt álló menyasszonynak egyenesen bunkóság ilyet mondani.
Ráadásul általában a közelebb álló rokonok, barátok érzik magukat feljogosítva az olyan megjegyzésekre, mint pl. “nem úgy volt hogy diétázni fogsz esküvő előtt, juj jól tönkretette a hajadat a sok vasalás, azt a heget, tetoválást, eltüntetik majd valahogy? Azt hittem hogy legalább az esküvő napján kifested a körmöd/ kontyod lesz/ ilyen leszel, olyan leszel.
Ugyanígy igaz ez a vőlegényre is. 

Ne kritizáld a ruhát!

Ha nem voltál ott a ruhapróbán vagy ott nem mondtad el a véleményed, akkor, amikor már le van foglalózva vagy meg van véve (arról már ne is beszéljünk hogy az esküvő napján) már teljesen felesleges ezzel stresszelni a menyasszonyt. Lehet hogy csak egy ártatlan megjegyzésnek tűnik, hogy a másik ruhának milyen szép volt az alja – és akkor ez még tényleg nagyon ártatlan volt, a legtöbb menyasszony azonnal elkezd kattogni rajta, hogy lehet rosszul döntött, de még annak is rosszul esik aki határozott elképzelés alapján választott.

Még elszadhat… mármint a vőlegény az esküvő elől 

Igen, igen tudom, vicces, de nem a 100. embertől ezredjére elpoénkodni. Egyébként a vőlegényeknek is szoktak ilyet mondani vagy csak férfiak szaladhatnak el az esküvő elől?

Mikor jön a baba

Avagy biztos azért házasodtok mert már úton is van… Mi másért?Ártatlan kérdésnek tűnik. Teljesen elfogadott, hogy erre mindig mindenki rákérdez, még a közértes néni is, pedig aztán neki tényleg semmi köze hozzá.
De vajon milyen választ várnak? Hogy bármikor jöhet? Aztán ezzel le is tudtuk? Vagy mélyedjünk el benne egy kicsit? Már próbálkozunk. Már régóta próbálkozunk. Valami nincs rendben velem. Valami nincs rendben vele. Túl vagyunk 2 lombikon. Már úton volt… elment… Meddő vagyok, de ő így is szeret. Örökbe fogadunk. Igazából nem szeretnénk..
Szerintem úgy általánosan is hagyhatnánk ezt a kérdést, de esküvő előtt, de plána az esküvőn ne legyen ez téma. Örüljön annak, ami éppen történik 2 szerelmes hivatalosan is összeköti az életet.

Ne tegyél megjegyzést az esküvőre (másnak se)

Voltál már szebb, jobb esküvőn? Jó neked, de nem kell ezt tudatni a násznéppel.
Gondolj csak bele! A legtöbb pár sokszor akár 1 évig is szervezi a nagy napot. Azt is tudjuk hogy nem olcsó mulatság. Hidd el a pár vagy aki szervezte, próbált mindenből a legszebbet, legjobbat kihozni. Készültek, izgultak, de végső soron azért van ott mindenki hogy meg legyen ünnepelve az ő szerelmük. Nem ez a legfontosabb? Kit érdekel, ha kicsit ki volt száradva pogácsa vagy elvétett egy hangot az énekes.

Legyél felkészült

Kaptál meghívót, van facebook oldal ahol szerepel a helyszín, dátum és minden lényeges információ? Ha csak tényleg valami nagyon kétértelmű dologról van szó, ne a menyasszonyt kérdezgesd az esküvő előtt 1 héttel, hogy hol lesz az esküvő, mikor kezdődik a szertartás, hanem keresd elő a meghívót! Igen, tudom egy ártatlan kérdés, de képzeld el hogy mindenki csak 1 dologra kérdez rá rövid időn belül…

Menyasszonyként Te is kaptál meglepő kérdést esetleg sértő megjegyzést? Gyere és oszd meg velünk zárt csoportunkban:
https://www.facebook.com/groups/705108626718750/

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük